Samen is het beter: waarom groepsoefeningen werken

Nu de zomer begint, willen velen van ons onze conditie verbeteren en actief worden, en we kijken er ook naar uit om meer tijd met vrienden door te brengen.

Waarom groepsoefeningen werken
Een geweldige manier om actief te blijven en op schema te blijven met uw fitnessdoelen, is door groepsoefeningen te proberen. Door met vrienden te trainen, kun je genieten van de mentale en emotionele voordelen van socializen, terwijl je je lichaam ook een boost geeft door nieuwe, plateau-brekende trainingen.

Hieronder staan een paar van de vele voordelen van sporten met een of twee vrienden. Tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van deze lijst, heb je misschien al een paar vrienden in gedachten die met je mee kunnen doen.

Kracht in cijfers
Als je wordt geïntimideerd door sportscholen, hardloopgroepen of trainingslessen, ben je niet de enige. De meeste mensen voelen zich op zijn minst enigszins voorzichtig wanneer ze aan een nieuw fitnessregime beginnen, voor het eerst sinds lange tijd naar de sportschool gaan of een fitnessles boeken.

Een manier om deze vrees weg te nemen, is door een paar vrienden mee te nemen naar je volgende fitnessles of hardloopevenement. Je hebt ondersteuning, iemand om mee samen te werken voor eventuele partneractiviteiten, en iemand om mee te lachen als je die Zumba-beweging vreselijk verkeerd doet of van de spinfiets valt!

Motivatie
Als je alleen aan het trainen bent, kan het zijn dat je je verveelt en oefenplateaus ervaart. Niets doodt een trainingsroutine zoals verveling, en als je elke keer dat je naar de sportschool gaat exact dezelfde oefeningen doet, bevind je je misschien op een fitnessplateau.

Het is beter samen Waarom groepstraining vandaag werkt Samenwerken met een vriend betekent dat je een partner hebt die je nieuwe oefeningen laat zien, je verder duwt dan jezelf, en plezier hebt terwijl je traint.

Sportief worden
Als je merkt dat de loopband of het gewichtrek niet echt de plek voor jou is, overweeg dan om lid te worden van een teamsport en op die manier actief te blijven. Sportteams van buurtclubs zijn een geweldige manier om lokale bewoners te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij terwijl je fit en actief blijft.

Teamsporten zijn geweldig om je fysieke gezondheid te verbeteren, maar studies hebben aangetoond dat ze ook je mentale gezondheid en je concentratievermogen ten goede kunnen komen.

Er zijn er twee nodig
Er zijn enkele oefeningen waarvoor een trainingspartner in de sportschool nodig is. Oefeningen zoals dynamische lunges, back-to-back wall sit, reiken en aanraken van planken, en medicine ball crunches vereisen allemaal ten minste twee deelnemers.

Uw partner heeft waarschijnlijk ook andere fitness- en trainingservaringen en -praktijken, en zij kunnen deze met u delen om uw trainingsroutine een boost te geven. Als je eenmaal een fitnessmaatje aan je zijde hebt, worden de mogelijkheden van wat je in de sportschool kunt doen echt groter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Trainingstips: 5 tips om meer uit je training te halen

Soms kan sporten gewoon het gevoel hebben dat je door de bewegingen gaat... Hoe kan je versterkende training vandaag beginnen?…

De top 6 tips voor gewichtsverlies voor vrouwen

Deze gids voor gewichtsverlies beantwoordt uw brandende vragen zoals "Hoe om gewicht te verliezen in 30 dagen" en meer. Bekijk…